Acura, het luxemerk van Honda, heeft tijdens Monterey Car Week de spotlights op zich gericht met de onthulling van hun gloednieuwe Performance EV Concept. Deze elektrische SUV biedt een spannende blik op wat ons te wachten staat in de wereld van Acura’s toekomstige elektrische voertuigen. Of je nu een zakelijke leaserijder bent of een particuliere koper die graag iets bijzonders op de oprit wil hebben staan, dit model heeft een hoop interessante nieuwigheden in petto.

Acura stapt vol gas de EV-wereld in

We kennen Acura allemaal als het sportieve en luxe broertje van Honda, maar tot nu toe was elektrisch rijden niet echt hun ding. Ze waren altijd die gasten die het lekker deden met hun verbrandingsmotoren. Maar tijden veranderen, en ook Acura gooit het roer om. Hun eerste elektrische poging kwam in de vorm van de Acura ZDX, een prima instapmodel voor wie elektrisch wil rijden, maar niet per se met duizelingwekkende snelheden over de snelweg hoeft te scheuren. Voor degenen onder ons die wat meer pit willen in hun rit, lijkt de Performance EV Concept een serieuze stap vooruit. Dit conceptmodel geeft ons een voorproefje van wat we straks in de showrooms kunnen verwachten: een elektrische SUV die luxe, prestaties en design naar een hoger niveau tilt.

Luxe Superjachten en sportieve lijnen

Laten we het even over het design hebben, want dat is waar de Performance EV Concept echt indruk maakt. Acura heeft zich laten inspireren door de slanke lijnen van hydrofoil superjachten (ja, echt!) en dat zie je vooral terug in de scherpe, gestroomlijnde voorkant van deze SUV. Het geheel ademt luxe, met een “coupe-achtige” vorm die je niet snel bij andere SUV’s tegenkomt. De kleur van de auto, genaamd “Moonlit White Pearl”, heeft een semi-matte afwerking die er niet alleen super strak uitziet, maar ook echt premium aanvoelt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die 23-inch wielen en dikke performance-banden die ervoor zorgen dat dit bakbeest serieus grip heeft op de weg.

De ontwerpers van Acura hebben zichzelf echt uitgedaagd om iets unieks neer te zetten. En volgens Dave Marek, Acura’s designbaas, is dit concept “het archetype van Acura Performance in het elektrische tijdperk.” Kortom, dit is de toekomst van het merk zoals zij het zien: luxe en prestaties in een elektrische jas.

Acura bouwt in Amerika

Goed, dit ziet er allemaal gelikt uit, maar wat betekent dit voor jou als potentiële koper of leaserijder? Ten eerste: dit model wordt het eerste volledig elektrische voertuig van Acura dat is gebouwd op een compleet nieuw EV-platform dat door Honda zelf is ontwikkeld. Dit platform biedt meer flexibiliteit in design en prestaties, waardoor Acura naar eigen zeggen “de grenzen van hun ontwerpen verder kan verleggen.”


Het model gaat in productie in eind 2025 en zal worden geproduceerd in Honda’s nieuwe EV Hub in Marysville, Ohio. Acura gaat hier duidelijk voor een hoge standaard: de productie vindt plaats met een combinatie van lokaal geproduceerde en wereldwijd ingekochte onderdelen. Dit betekent dat je kunt rekenen op een premium product met een solide basis.
Als bestuurder krijg je met deze Performance EV een luxe auto die niet alleen indruk maakt op kantoor, maar ook op de weg. De hoge mate van duurzaamheid, gecombineerd met prestaties en luxe, maakt het een aantrekkelijke keuze voor wie elektrisch rijden wil combineren met comfort en stijl. Voor particuliere kopers biedt dit model niet alleen een blik op de toekomst van elektrisch rijden, maar ook de mogelijkheid om een voertuig te bezitten dat echt opvalt in het EV-segment.

Klaar voor de toekomst.. en Europa?

Met de Performance EV Concept heeft Acura laten zien dat ze klaar zijn om het elektrische tijdperk vol gas in te rijden. Voor leaserijders betekent dit een nieuwe optie in het luxe segment, die perfect past bij het imago van Acura: sportief, stijlvol en nu ook duurzaam. Voor particuliere kopers biedt het een kans om de voorhoede van elektrische innovatie te bezitten. Acura is Europa helaas dan weer geen bekende naam. Toch zien we met de komst van elektrische auto’s dat ook modellen die in Amerika populair zijn, de oversteek richting Europa wagen. Laten we hopen dat Acura diezelfde route volgt.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *