De Hyundai Tucson viert een bijzondere mijlpaal: twintig jaar geleden rolde het eerste exemplaar van de band, en sindsdien is de SUV uitgegroeid tot een ware publiekslieveling. Om deze verjaardag te vieren, introduceert Hyundai de Tucson 20th anniversary edition.

Geschiedenis lesje

In 2004 introduceerde Hyundai een nieuwe speler in het SUV-segment: de Hyundai Tucson. Dit compacte model, genoemd naar de stad in Arizona, bood zowel voorwielaandrijving als vierwielaandrijving aan, waardoor het een veelzijdige keuze was voor verschillende rijomstandigheden. De eerste generatie Tucson was het kleinste SUV-model van Hyundai, naast de grotere Santa Fe en Terracan.

De Tucson werd al snel populair vanwege zijn betrouwbaarheid. In 2009 onderging de Tucson een transformatie en werd in veel markten bekend als de Hyundai ix35. Deze tweede generatie deelde veel onderdelen met de Kia Sportage, wat de productie-efficiëntie verhoogde en de kosten verlaagde. Ondanks de naamsverandering bleef de Tucson zijn kernwaarden behouden. Maar goed ook want die maakte hem juist zo populair.

In 2015 keerde de naam Tucson wereldwijd terug met de introductie van de derde generatie. Deze versie bracht een modern ontwerp en geavanceerde technologieën met zich mee, zoals verbeterde veiligheidsvoorzieningen en connectiviteitsopties. De Tucson bleef groeien in populariteit en vestigde zich opnieuw als een van de best verkochte modellen van Hyundai.

De vierde generatie, gelanceerd in 2020, markeerde een nieuw tijdperk voor de Tucson. Met een futuristisch ontwerp, evenals de introductie van hybride en plug-in hybride aandrijflijnen, zette Hyundai een grote stap richting duurzaamheid iets wat de Koreanen toch best goed doen de laatste tijd.

20e verjaardag

Een speciale uitvoering die niet alleen opvalt door zijn uitrusting, maar ook door zijn scherpe prijs van € 49.995. Voor wie liever leaset: Private Lease start vanaf € 699 per maand (inclusief BTW) en Zakelijke Lease vanaf € 595 per maand (exclusief BTW).

De 20th Anniversary edition komt in de exclusieve kleur Pine Green Matte, met exclusieve 19-inch lichtmetalen velgen en een badge die duidelijk maakt dat dit geen doorsnee Tucson is. Ook binnenin is het feest, met suède/lederlook stoelbekleding en stiksels in de kleur van het jubileum.

Deze speciale uitvoering is gebaseerd op de nieuwste, vierde generatie Tucson (logisch ook natuurlijk), die produceert Hyundai in Tsjechië. net zoals zijn prijskaartje: de basisversie is er al vanaf € 43.995. Het feestmodel is zoals je kan voorspellen duurder. Deze kost zoals beschreven bijna €50.000.

Dankzij de Tucson heeft Hyundai stevig voet aan de grond te gekregen in Europa. Wereldwijd zijn er meer dan zeven miljoen Tucsons verkocht, waarmee het model een van Hyundai’s grootste successen is.

Met de 20th Anniversary Edition brengt Hyundai een eerbetoon aan twintig jaar Tucson, een SUV die bewijst dat tijd soms wel degelijk aan je zijde kan staan—vooral als je ‘m in een Pine Green jasje steekt. Nu nog hopen dat mensen het gaan betalen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *