Vandaag is de eerste dag van de Paris Motor Show 2024. Hier worden veel nieuwe modellen onthuld door verschillende autofabrikanten. De opvallendste van de eerste dag is de Leapmotor B10. Met deze SUV komt er opnieuw een Chinees model naar Europa, zitten we daar op te wachten?

Stellantis en Leapmotor

Stellantis kennen we allemaal van de merken Peugeot, Citroën, Opel, Fiat, Jeep en ga zo maar door. In totaal is het bedrijf eigenaar van 14 automerken. Dit is al ruim voldoende zou je zeggen. Desondanks is Stellantis dit jaar voor 51% eigenaar geworden van het Chinese Leapmotor, het 15e automerk dus! De merken van Stellantis zijn onderhuids (bijna) hetzelfde. Ze delen namelijk een platform, onder meer om de kosten te drukken. De Leapmotor B10 daarentegen gebruikt zijn eigen architectuur, genaamd LEAP 3.5.

De Leapmotor C10 is een forse SUV in het D-segment.

Leapmotor modellen

Sinds september is Leapmotor in Europa begonnen met het opzetten van een dealernetwerk. Er zijn al 200 dealers aangesteld in Europa en er volgen er snel meer. Vanaf 2025 komt er uitbreiding in de B-serie van Leapmotor in de vorm van nieuwe modellen. De T03 is de kleinste van de huidige line-up. Deze stadsauto heeft een vanafprijs van € 19.950 en moet de consument overtuigen om in de steden elektrisch te gaan rijden.

De Leapmotor C10 is een grote SUV in het D-segment. De benamingen zijn allemaal vrij verwarrend, omdat ze er telkens één letter naast zitten. Met een leeggewicht van zo’n 1845 kg en een batterijpakket van 70 kWh moet de C10 op één acculading 410 kilometer kunnen rijden (WLTP).

Op de Paris Motor Show is vandaag de nieuwste Leapmotor onthuld, de B10. Van deze SUV in het C-segment (daar gaan we weer) zijn nog geen specificaties bekend, maar ongetwijfeld zal het veel delen met de C10. Daarnaast zag de Leapmotor C16 ook voor het eerst het daglicht in Parijs. In deze SUV heb je drie rijen van twee zitplaatsen. Eentje meer dan bij de reguliere indeling van een auto. Als je met het gezin op vakantie gaat, schijn je de accu binnen 15 minuten op te laden. Wij zijn benieuwd!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *