De Dacia Spring is de goedkoopste nieuwe elektrische auto die in Nederland te koop is, met een prijs van €18.950. In België is deze auto echter nog goedkoper. Daar staat de Dacia Spring als instapmodel (Essential) op de prijslijst voor slechts €10.590, bijna de helft van de prijs in Nederland. Dit prijsverschil komt door de beschikbaarheid van de basisuitvoering Essential in België, die in Nederland niet meer verkrijgbaar is.

De uitvoering is essentieel

De Essential-uitvoering is eenvoudiger dan de Expression-variant, die in Nederland als instapmodel wordt aangeboden. Zo heeft de Essential geen airconditioning, geen opbergzakken aan de rugleuning van de voorstoelen, geen regensensor, en de bumpers zijn volledig zwart. Ook ontbreekt het opvallende rode sierstuk op het dashboard, en zijn de portiergrepen niet in de kleur van de auto uitgevoerd. Verder is de stoelbekleding simpeler en het Media Nav Live Pack niet optioneel beschikbaar. Standaard is de Essential wit, met slechts één andere kleur (Korstmos) als optie, waarvoor €500 extra wordt gevraagd.

Ondanks het ontbreken van enkele functies, biedt de Dacia Spring Essential in België een zeer aantrekkelijk alternatief voor wie op zoek is naar een betaalbare elektrische auto. Bovendien is ook de Expression-uitvoering in België aanzienlijk goedkoper, met een vanafprijs van €12.290. Dacia voert deze tijdelijke prijsverlagingen door onder de naam EcoSmart-premie, die geldig is tot eind oktober.

Samengevat is de Dacia Spring in België een stuk voordeliger dan in Nederland, vooral door de beschikbaarheid van de goedkopere Essential-uitvoering en tijdelijke prijsverlagingen. Dit maakt het een bijzonder aantrekkelijk aanbod voor kopers in België, zeker gezien de lage prijs voor een volledig elektrische auto. Denk maar niet dat je op bezoek kan bij onze zuiderburen voor een goedkope Dacia. Dan komt het BPM-monster je gewoon achterna.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *