De Toyota-fabriek in Burnaston, gelegen in het Britse Derbyshire, heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt met de productie van de vijf miljoenste auto sinds de oprichting. Het betrof een Toyota Corolla Hatchback GR Sport Hybrid, die begin oktober 2024 van de productielijn rolde. Deze mijlpaal benadrukt de centrale rol van de fabriek in Toyota’s Europese productiecapaciteit.

Belangrijke fabriek

De productielocatie in Burnaston is sinds de oprichting in 1989 een belangrijke pijler binnen Toyota’s Europese productie-infrastructuur. Sindsdien heeft Toyota meer dan 3,25 miljard euro geïnvesteerd in de fabriek, die vooroploopt op het gebied van geavanceerde technologieën en productieprocessen. De fabriek staat bekend om het produceren van hybride voertuigen en was de eerste Toyota-locatie buiten Japan waar een hybride model werd vervaardigd.

Darius Mikolajczak, Managing Director van de fabriek in Burnaston, verklaarde dat deze mijlpaal niet alleen de omvang van de productie weerspiegelt, maar ook de bijdrage van Toyota aan de Britse economie. Hij benadrukte de toewijding van het bedrijf aan innovatie, het verbeteren van productieprocessen en het versterken van relaties met zowel leveranciers als lokale gemeenschappen.

Export naar Europa

De Burnaston-fabriek maakt onderdeel uit van Toyota Manufacturing UK (TMUK), dat ook een motorenfabriek in Deeside, Noord-Wales, omvat. De fabrieken begonnen in 1992 met de productie en zijn inmiddels uitgegroeid tot belangrijke exporteurs, waarbij ongeveer 85% van de voertuigen naar andere Europese landen wordt geëxporteerd.

De Toyota Corolla, waarvan de vijf miljoenste auto in Burnaston werd geproduceerd, is wereldwijd het bestverkochte model van het merk, met meer dan 50 miljoen verkochte exemplaren. Het succes van de Corolla wordt toegeschreven aan de reputatie voor kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbare prestaties.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *