Tegenwoordig gaan veel nieuwe uitvindingen gepaard met veel ontwikkelingstijd en dure hardware. Soms is juist de eenvoudigste uitvinding het meest effectief. Zo was er 1986 een engineer bij Ford, genaamd Jim Farley die een uitvinding heeft gedaan voor een tankdop indicator waar wij tegenwoordig nog steeds profijt van hebben. Want innovatie ontstaat nou eenmaal na frustratie.

De magische driehoek

Deze Ford engineer ging in april 1986 een bedrijfswagen tanken in de regen. Hij had alleen de auto aan de verkeerde kant van de pomp neergezet. Mopperend en nat stapte hij weer in om de auto te keren. Hierna heeft hij een mail gestuurd naar zijn managers om zijn frustratie kenbaar te maken en kwam hij met een oplossing. Wat nou als we met een simpele indicator aangeven aan welke kant de tankdop zit? De tankdop indicator kwam er in de vorm van een eenvoudig driehoekje naast het benzinepomp symbool. De allereerste auto’s met deze briljante uitvinding waren de Ford Escort en de Ford Mercury Tracer uit 1989.

Bij de Mercedes EQE SUV zit de oplaadpoort rechts als we het icoontje moeten geloven.

Waar zit het oplaadpunt?

Tot op de dag van vandaag wordt dit icoontje gebruikt door alle automerken. Bij plug-in hybride auto’s wordt altijd aangegeven aan welke kant de tankdop zit, maar niet altijd waar het laadpunt op de auto zich bevindt. Bij volledig elektrische auto’s zien we de driehoek wel altijd terugkomen. Maar misschien hebben we daar nu juist een uitbreiding op nodig, want soms zit het laadpunt linksvoor en soms linksachter. Het symbool zou dus eigenlijk een pijltje schuin naar voren of naar achteren moeten zijn. Dat kan het verschil maken of je vooruit of achteruit inparkeert bij een laadpaal. Want ook deze uitvinding moet doorontwikkeld worden, maar dan het liefst zo simpel mogelijk!

Interieurs worden steeds mooier, maar de simpelste uitvinding blijft gelukkig behouden.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *