De nieuwe Kia Stinger, die vorige week zijn werelddebuut beleefde tijdens de North American International Auto Show in Detroit, komt naar Europa. Kia start de productie van dit model in de tweede helft van 2017, terwijl de marktintroductie voor het vierde kwartaal staat gepland.
Wereldpremière
Eerder berichtten we al over de nieuwe Kia Stinger, die zijn wereldpremière beleefde op de North American International Auto Show in Detroit. Toen was het nog niet duidelijk of ‘ie ook naar Europa zou komen. Tot vandaag, want het Koreaanse merk heeft laten weten de Stinger ook naar Europa te halen.
Twee benzinemotoren en één diesel
Kia levert de nieuwe Stinger in Europa met keuze uit twee benzinemotoren en één dieselkrachtbron. Allereerst is er de 2.0 liter viercilinder Theta II-turbobenzinemotor. Dit blok weet 255 pk en 353 Nm te produceren. Daarnaast is er ook een 370 pk sterke 3.3 liter twin-turbo V6 Lambda II-benzinemotor beschikbaar (alleen verkrijgbaar voor de Stinger GT). Deze krachtbron levert 510 Nm koppel tussen de 1.300 en 4.500 toeren per minuut. Vanuit stilstand naar 100 km/h sprint hij in 5,1 seconden, terwijl zijn topsnelheid ligt op ongeveer 270 km/h.
Voor de dieselrijders is er ten slotte een nieuwe 2.2 liter turbodiesel (200 pk en 440 Nm) verkrijgbaar. Accelereren van 0-100 km/h is in 8,5 seconden geklaard. De maximale snelheid ligt op 225 km/h. Het laatstgenoemde motorblok is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld.
Achter- of vierwielaandrijving
Alle turbomotoren worden door Kia standaard gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Mocht men behoefte hebben om handmatig te schakelen dan is dit, d.m.v. schakelflippers op het stuur, mogelijk. De nieuwe Stinger is het eerste model van het merk dat leverbaar is met achter- of vierwielaandrijving.
Veiligheidssystemen
Kia’s nieuwe Stinger is standaard voorzien van vele veiligheidssystemen, bijvoorbeeld Vehicle Stability Management en Electronic Stability Control. Deze systemen zorgen voor optimale stabiliteit tijdens het rijden en remmen in bochten, aldus Kia. Verder ook standaard aanwezig: Forward Collision Warning met Autonomous Emergency Braking met voetgangersherkenning, Advanced Smart Cruise Control, Lane Keeping Assist System, Rear Cross Traffic Alert, Surround View Monitoring System voor manoeuvres op lage snelheid, Blind Spot Detection en High Beam Assist.
Infotainment- en audiosysteem
Binnenin kan met een nieuw infotainmentsysteem verwachten. Door het Head-Up Display leest de bestuurder in één ogenblik belangrijke informatie af van de auto, bijvoorbeeld snelheid en meldingen van het Blind Spot Detection-systeem. Smartphones kunnen draadloos worden opgeladen door middel van een inductielader op de middenconsole.
Als laatste is er standaard ook een audiosysteem met zes luidsprekers en een 7 inch touchscreen aanwezig. Mocht het allemaal niet aan je eisen voldoen, dan is er altijd nog een Harman Kardon-audiosysteem beschikbaar met 720 Watt aan vermogen, vijftien surround-luidsprekers en een 8 inch touchscreen. Bij dit audiosysteem krijg je een subwoofer onder de bestuurders- en passagiersstoel.
er zijn geen afbeeldingen gevonden